Kanapki z twarożkiem, ogórkiem kiszonym i szczypiorkiem
Jedna porcja ma:
1
porcja
Składniki
- 144 kcal
- 125 g twarogu półtłustego
- 17 kcal
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 7 kcal
- 1 szt. ogórków kiszonych
- 1 kcal
- 1 łyżka szczypiorku
- -
- pieprz czarny (mielony)
- -
- sól himalajska
- 5 kcal
- 1 garść roszponki
- 194 kcal
- 1 szt. bułek ze słonecznikiem
Cały przepis ma:
- 368 kcal
- 42 g węgli
- 30 g białka
- 8 g tłuszczu
- Twaróg rozgnieść widelcem w miseczce, następnie rozrobić go z jogurtem.
- Ogórka pokroić w kosteczkę i dodać do twarogu.
- Dodać drobno pokrojony szczypiorek. Wymieszać.
- Pastę twarogową nałożyć na bułkę, doprawić pieprzem, solą. Dodać roszponkę.