Sałatka grecka z fetą
Jedna porcja ma:
1
porcja
Składniki
- 71 kcal
- 25 g sera fety
- 15 kcal
- 100 g pomidorków cherry
- 10 kcal
- 75 g ogórków
- 4 kcal
- 30 g sałaty masłowej
- 162 kcal
- 70 g chleba graham
dressing
- 27 kcal
- 3 g oliwy
- 7 kcal
- 7 g musztardy delikatesowej (łagodnej)
- -
- 1 g ziół prowansalskich
Cały przepis ma:
- 295 kcal
- 37 g węgli
- 12 g białka
- 11 g tłuszczu
- Chleb pokroić w kostkę i zarumienić na patelni.
- Sałata: umyć i porwać.
Feta: pokroić w kostkę.
Pomidorki: przekroić na połówki.
Ogórek: obrać i pokroić w plasterki. - W osobnej miseczce wymieszać: oliwę, musztardę, zioła prowansalskie, sól, pieprz.
- Wymieszać wszystkie składniki.