Sałatka z grillowaną gruszką, kozim serem, winogronami i orzechami włoskimi

Jedna porcja ma:

Kalorie 278kcal
Węglowodany 25 g węgli
Białko 8 g białka
Tłuszcze 17 g tłuszczu
1 porcja

Składniki

46 kcal
85 g gruszek
65 kcal
10 g orzechów włoskich
75 kcal
20 g sera koziego
35 kcal
50 g winogron zielonych bezpestkowych
9 kcal
25 g szpinaku baby

dressing

45 kcal
5 g oliwy
1 kcal
4 g cytryn
3 kcal
3 g octu balsamicznego
-
1 g ziół prowansalskich

Cały przepis ma:

  • 278 kcal
  • 25 g węgli
  • 8 g białka
  • 17 g tłuszczu
  1. Gruszki: pokrój na cząstki i grilluj na patelni.
  2. Orzechy: zalej gorącą wodą, odstaw na kilka minut, potem odcedź i posiekaj.
    Szpinak: umyj, osusz.
    Ser: pokrój w kostkę.
    Winogrona: przekrój na połówki.
  3. W osobnej miseczce wymieszaj: oliwę z oliwek, sok z cytryny, zioła prowansalskie, ocet balsamiczny, sól i pieprz.
  4. Wyłóż składniki na talerz: szpinak, gruszki, ser, winogrona, orzechy.
    Całość skrop przygotowanym dressingiem.
  • Sałatka z grillowaną gruszką, kozim serem, winogronami i orzechami włoskimi

Sałatka z grillowaną gruszką, kozim serem, winogronami i orzechami włoskimi

Jedna porcja ma:

Kalorie 278kcal
Węglowodany 25 g węgli
Białko 8 g białka
Tłuszcze 17 g tłuszczu