Sałatka z grillowaną gruszką, kozim serem, winogronami i orzechami włoskimi
Jedna porcja ma:
1
porcja
Składniki
- 46 kcal
- 85 g gruszek
- 65 kcal
- 10 g orzechów włoskich
- 75 kcal
- 20 g sera koziego
- 35 kcal
- 50 g winogron zielonych bezpestkowych
- 9 kcal
- 25 g szpinaku baby
dressing
- 45 kcal
- 5 g oliwy
- 1 kcal
- 4 g cytryn
- 3 kcal
- 3 g octu balsamicznego
- -
- 1 g ziół prowansalskich
Cały przepis ma:
- 278 kcal
- 25 g węgli
- 8 g białka
- 17 g tłuszczu
- Gruszki: pokrój na cząstki i grilluj na patelni.
- Orzechy: zalej gorącą wodą, odstaw na kilka minut, potem odcedź i posiekaj.
Szpinak: umyj, osusz.
Ser: pokrój w kostkę.
Winogrona: przekrój na połówki. - W osobnej miseczce wymieszaj: oliwę z oliwek, sok z cytryny, zioła prowansalskie, ocet balsamiczny, sól i pieprz.
- Wyłóż składniki na talerz: szpinak, gruszki, ser, winogrona, orzechy.
Całość skrop przygotowanym dressingiem.