Budyń jaglano-truskawkowy z wiórkami kokosowymi

Jedna porcja ma:

Kalorie 304kcal
Węglowodany 51 g węgli
Białko 10 g białka
Tłuszcze 6 g tłuszczu
2 porcje

Składniki

99 kcal
300 g mrożonych truskawek
214 kcal
60 g kaszy jaglanej
125 kcal
250 g mleka 2%
42 kcal
6 g wiórków kokosowych
128 kcal
40 g miodu wielokwiatowego

Cały przepis ma:

  • 608 kcal
  • 101 g węgli
  • 20 g białka
  • 12 g tłuszczu
  1. Truskawki rozmrozić.
  2. Kaszę opłukać na sitku pod bieżącą, ciepłą wodą.
  3. Mleko wlać do garnka z grubym dnem i zagotować.
  4. Wsypać kaszę i gotować pod przykryciem na małym ogniu ok. 16 minut, aż kasza wchłonie prawie całe mleko.
  5. Do kielicha blendera wrzucić rozmrożone truskawki, dodać łyżkę wiórków kokosowych, miód i ugotowaną kaszę.
    Zblendować na gładki krem.
  • Budyń jaglano-truskawkowy z wiórkami kokosowymi
  • dodatkowy obraz dla Budyń jaglano-truskawkowy z wiórkami kokosowymi

Budyń jaglano-truskawkowy z wiórkami kokosowymi

Jedna porcja ma:

Kalorie 304kcal
Węglowodany 51 g węgli
Białko 10 g białka
Tłuszcze 6 g tłuszczu