Budyń jaglano-truskawkowy z wiórkami kokosowymi
Jedna porcja ma:
2
porcje
Składniki
- 99 kcal
- 300 g mrożonych truskawek
- 214 kcal
- 60 g kaszy jaglanej
- 125 kcal
- 250 g mleka 2%
- 42 kcal
- 6 g wiórków kokosowych
- 128 kcal
- 40 g miodu wielokwiatowego
Cały przepis ma:
- 608 kcal
- 101 g węgli
- 20 g białka
- 12 g tłuszczu
- Truskawki rozmrozić.
- Kaszę opłukać na sitku pod bieżącą, ciepłą wodą.
- Mleko wlać do garnka z grubym dnem i zagotować.
- Wsypać kaszę i gotować pod przykryciem na małym ogniu ok. 16 minut, aż kasza wchłonie prawie całe mleko.
- Do kielicha blendera wrzucić rozmrożone truskawki, dodać łyżkę wiórków kokosowych, miód i ugotowaną kaszę.
Zblendować na gładki krem.