Ciasto francuskie z serem brie i żurawiną

Jedna porcja ma:

Kalorie 162kcal
Węglowodany 12 g węgli
Białko 4 g białka
Tłuszcze 11 g tłuszczu
15 porcji

Składniki

1418 kcal
375 g ciasta francuskiego
712 kcal
200 g sera brie
242 kcal
150 g żurawiny do mięs i serów

Do posmarowania

57 kcal
1 szt. żółtek (rozmiar M)
8 kcal
1 łyżka mleka 2%

Cały przepis ma:

  • 2435 kcal
  • 187 g węgli
  • 56 g białka
  • 158 g tłuszczu
  1. Ciasto francuskie podzielić na 15 prostokątów o wymiarach ok. 8,5x9 cm.
  2. Ser brie podzielić na 15 kawałków.
  3. Na środku każdego prostokąta nałożyć kawałek sera brie i łyżeczkę konfitury z żurawiny.
    Przeciwległe rogi ciasta skleić u góry tworząc kopertę. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
    Koperty posmarować z wierzchu roztrzepanym żółtkiem z mlekiem.
  4. Piec w temp. 180°C przez ok. 15 minut (pod koniec można włączyć termoobieg, żeby ciasto się bardziej zrumieniło).
  • Ciasto francuskie z serem brie i żurawiną
  • dodatkowy obraz dla Ciasto francuskie z serem brie i żurawiną
  • dodatkowy obraz dla Ciasto francuskie z serem brie i żurawiną
  • dodatkowy obraz dla Ciasto francuskie z serem brie i żurawiną
  • dodatkowy obraz dla Ciasto francuskie z serem brie i żurawiną

Ciasto francuskie z serem brie i żurawiną

Jedna porcja ma:

Kalorie 162kcal
Węglowodany 12 g węgli
Białko 4 g białka
Tłuszcze 11 g tłuszczu