Czekoladowe mini serniczki na zimno z malinami

Jedna porcja ma:

Kalorie 352kcal
Węglowodany 42 g węgli
Białko 13 g białka
Tłuszcze 15 g tłuszczu
5 porcji

Składniki

58 kcal
200 g malin
460 kcal
500 g twarogu sernikowego
240 kcal
60 g cukru pudru
1002 kcal
200 g czekolady lekko gorzkiej 50%

Cały przepis ma:

  • 1760 kcal
  • 209 g węgli
  • 63 g białka
  • 77 g tłuszczu
  1. Przepis na 5 kokilek o pojemności 200 ml.

    Świeże maliny przepłukać i bardzo dokładnie osuszyć.
    Ułożyć je na spód kokilek.
  2. Do miski dodać twaróg sernikowy (najlepiej Président) i pozostawić w temperaturze pokojowej, żeby się ogrzał.
  3. Dodać cukier puder i zmiksować do połączenia.
  4. Do szklanej miski dodać połamane na kosteczki czekolady (najlepiej Wedel, lekko gorzkie 50%). Czekoladę podgrzewać w mikrofalówce, po kilkunastu sekundach mieszając za każdym razem, do momentu aż się całkowicie roztopi. Uwaga, aby nie przegrzać i nie przypalić czekolady.
  5. Do roztopionej czekolady dodać 2 łyżki twarogu i zmiksować. Partiami dodawać resztę twarogu, cały czas miksując. Powinna powstać gładka, dosyć gęsta masa.
  6. Masę wyłożyć do kokilek, bezpośrednio na maliny.
  7. Na wierzch można ułożyć jeszcze owoce.
    Kokilki wstawić do lodówki na ok. 2,5 h lub na całą noc.

    (Deser gotowy jest do jedzenia praktycznie od razu po przygotowaniu, jednak po kilku godzinach chłodzenia będzie miał sztywniejszą konsystencję.)
  • Czekoladowe mini serniczki na zimno z malinami
  • dodatkowy obraz dla Czekoladowe mini serniczki na zimno z malinami
  • dodatkowy obraz dla Czekoladowe mini serniczki na zimno z malinami

Czekoladowe mini serniczki na zimno z malinami

Jedna porcja ma:

Kalorie 352kcal
Węglowodany 42 g węgli
Białko 13 g białka
Tłuszcze 15 g tłuszczu