Czekoladowy pudding jaglany
Jedna porcja ma:
4
porcje
Składniki
- 214 kcal
- 60 g kaszy jaglanej
- 290 kcal
- 580 g mleka 2%
- 90 kcal
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- 177 kcal
- 16 szt. suszonych daktyli
- -
- 0,2 łyżeczki soli himalajskiej
- 502 kcal
- 100 g czekolady gorzkiej
- 57 kcal
- 8 łyżek ekspandowanych ziaren prosa
- 70 kcal
- 4 łyżeczki migdałów w płatkach
- 45 kcal
- 160 g truskawek
- 57 kcal
- 4 szt. kulek chocolate mint explosion
Cały przepis ma:
- 1501 kcal
- 183 g węgli
- 46 g białka
- 66 g tłuszczu
- Kaszę jaglaną zalać wrzątkiem, osączyć.
- Do garnka z grubym dnem dodać sparzoną kaszę, mleko, olej, daktyle i szczyptę soli.
Całość gotować na małym ogniu pod przykryciem przez około 15-18 minut, do momentu aż kasza będzie miękka. - Gorzką czekoladę połamać na kosteczki i dodać do gorącego mleka z kaszą. Wymieszać do rozpuszczenia.
- Wszystko zmiksować na gładką masę budyniową przy pomocy ręcznego blendera.
- Truskawki odszypułkować, umyć i pokroić na ćwiartki.
- Do szklanek wsypać ekspandowane jagły, następnie nałożyć czekoladowy budyń. Na wierzch dodać migdały w płatkach, truskawki i kulki Be Raw.