Fasolka po bretońsku na szybko

Jedna porcja ma:

Kalorie 445kcal
Węglowodany 33 g węgli
Białko 26 g białka
Tłuszcze 21 g tłuszczu
4 porcje

Składniki

647 kcal
2 szt. fasolki w sosie pomidorowym
334 kcal
100 g boczku wędzonego
32 kcal
1 szt. cebuli
15 kcal
2 ząbki czosnku
620 kcal
200 g kiełbasy wiejskiej
80 kcal
1 szt. pomidorów krojonych bez skórki, w soku pomidorowym
52 kcal
2 łyżki koncentratu pomidorowego
-
2 łyżki suszonego majeranku
-
sól himalajska
-
pieprz czarny mielony

Cały przepis ma:

  • 1780 kcal
  • 133 g węgli
  • 105 g białka
  • 85 g tłuszczu
  1. Do garnka wlać 2 puszki fasolki wraz z sosem pomidorowym. Zagotować.
  2. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Następnie dodać do fasolki, starając się nie wlać tłuszczu z patelni.
  3. Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na tłuszczu wytopionym z boczku. Pod koniec dodać na patelnię czosnek przeciśnięty przez praskę i krótko razem podsmażyć. Przełożyć do garnka z fasolką.
  4. Kiełbasę podzielić wzdłuż na 4 części i pokroić w kostkę. Podsmażyć na patelni. W międzyczasie dodać do fasolki krojone pomidory z puszki.
    Dodać zrumienioną kiełbasę.
  5. Dodać koncentrat pomidorowy.
  6. Doprawić majerankiem, solą i pieprzem.
  7. Gotować przez około 15 minut bez przykrycia.
    Jeśli fasolka byłaby zbyt gęsta, dodać wrzącej wody.
  • Fasolka po bretońsku na szybko

Fasolka po bretońsku na szybko

Jedna porcja ma:

Kalorie 445kcal
Węglowodany 33 g węgli
Białko 26 g białka
Tłuszcze 21 g tłuszczu