Kakaowo-malinowa jaglanka
Jedna porcja ma:
2
porcje
Składniki
- 357 kcal
- 100 g kaszy jaglanej
- 250 kcal
- 500 g mleka 2%
- 49 kcal
- 140 g mrożonych malin
- 191 kcal
- 60 g miodu spadziowego
- 61 kcal
- 20 g ciemnego kakao
Cały przepis ma:
- 908 kcal
- 146 g węgli
- 38 g białka
- 15 g tłuszczu
- Kaszę jaglaną wsypać na sitko i przelać obficie zimną wodą.
Włożyć do garnka z grubym dnem, wlać mleko, wymieszać i zagotować pod przykryciem.
Gotować na bardzo małym ogniu pod przykryciem przez 15 minut (nie mieszać kaszy podczas gotowania, bo może przywierać do garnka).
Po ugotowaniu, pozostawić kaszę pod przykryciem jeszcze na 5 minut. - Do kielicha blendera wrzucić mrożone maliny, ugotowaną kaszę, miód i ciemne kakao.
Całość dokładnie zmiksować na gładki krem.