Kakaowo-malinowa jaglanka

Jedna porcja ma:

Kalorie 454kcal
Węglowodany 73 g węgli
Białko 19 g białka
Tłuszcze 8 g tłuszczu
2 porcje

Składniki

357 kcal
100 g kaszy jaglanej
250 kcal
500 g mleka 2%
49 kcal
140 g mrożonych malin
191 kcal
60 g miodu spadziowego
61 kcal
20 g ciemnego kakao

Cały przepis ma:

  • 908 kcal
  • 146 g węgli
  • 38 g białka
  • 15 g tłuszczu
  1. Kaszę jaglaną wsypać na sitko i przelać obficie zimną wodą.
    Włożyć do garnka z grubym dnem, wlać mleko, wymieszać i zagotować pod przykryciem.
    Gotować na bardzo małym ogniu pod przykryciem przez 15 minut (nie mieszać kaszy podczas gotowania, bo może przywierać do garnka).
    Po ugotowaniu, pozostawić kaszę pod przykryciem jeszcze na 5 minut.
  2. Do kielicha blendera wrzucić mrożone maliny, ugotowaną kaszę, miód i ciemne kakao.
    Całość dokładnie zmiksować na gładki krem.
  • Kakaowo-malinowa jaglanka

Kakaowo-malinowa jaglanka

Jedna porcja ma:

Kalorie 454kcal
Węglowodany 73 g węgli
Białko 19 g białka
Tłuszcze 8 g tłuszczu