Makaron tagliatelle z pesto z rukoli
Jedna porcja ma:
4
porcje
Składniki
- 25 kcal
- 100 g rukoli
- 199 kcal
- 50 g sera Grana Padano
- 202 kcal
- 30 g orzechów pinii
- 7 kcal
- 1 ząbek czosnku
- 38 kcal
- 1 łyżeczka miodu wielokwiatowego
- 2 kcal
- 1 łyżka soku z cytryny
- 540 kcal
- 60 g oliwy
- -
- sól
- -
- pieprz czarny (mielony)
- 1088 kcal
- 320 g makaronu pełne ziarno gniazda wstążki
Cały przepis ma:
- 2101 kcal
- 205 g węgli
- 72 g białka
- 106 g tłuszczu
- Makaron ugotować w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Do kielicha blendera wrzucić wszystkie składniki na pesto:
- umytą rukolę,
- starty ser Grana Padano,
- orzeszki pinii,
- obrany czosnek,
- miód,
- sok z cytryny,
- oliwę,
- sól,
- pieprz.
Całość zblendować na jednolitą masę. - Makaron odcedzić i wrzucić z powrotem do garnka, w którym się gotował. Dodać pesto i wymieszać.