Makaron z passatą, indykiem, oliwkami i serem brie

Jedna porcja ma:

Kalorie 721kcal
Węglowodany 84 g węgli
Białko 48 g białka
Tłuszcze 21 g tłuszczu
3 porcje

Składniki

1077 kcal
300 g makaronu fusilli
90 kcal
1 łyżka oliwy
32 kcal
1 szt. cebuli
336 kcal
400 g filetu z piersi indyka
-
sól himalajska
-
pieprz czarny (mielony)
-
1 łyżeczka papryki ostrej (mielonej)
-
2 łyżeczki papryki słodkiej (mielonej)
9 kcal
3 łyżeczki suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią
87 kcal
60 g zielonych oliwek nadziewanych pastą paprykową
356 kcal
100 g sera brie
177 kcal
680 g passaty

Cały przepis ma:

  • 2164 kcal
  • 251 g węgli
  • 143 g białka
  • 64 g tłuszczu
  1. Mięso zmielić. Doprawić solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką oraz mieszanką przypraw z suszonymi pomidorami, czosnkiem i bazylią.
  2. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i lekko zrumienić. Następnie dodać mięso, smażyć kilkanaście minut, do momentu aż zmieni kolor i zacznie się rumienić.
  3. Wlać passatę. W międzyczasie pokroić oliwki na plasterki i ser brie na mniejsze kawałki.
    Po kilku minutach, jak passata się podgrzeje, dodać oliwki i brie. Całość podsmażać jeszcze kilkanaście minut co jakiś czas mieszając, passata powinna lekko odparować i utworzyć gęsty sos.
    W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.
  4. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • Makaron z passatą, indykiem, oliwkami i serem brie

Makaron z passatą, indykiem, oliwkami i serem brie

Jedna porcja ma:

Kalorie 721kcal
Węglowodany 84 g węgli
Białko 48 g białka
Tłuszcze 21 g tłuszczu