Makaron z passatą, indykiem, oliwkami i serem brie
Jedna porcja ma:
3
porcje
Składniki
- 1077 kcal
- 300 g makaronu fusilli
- 90 kcal
- 1 łyżka oliwy
- 32 kcal
- 1 szt. cebuli
- 336 kcal
- 400 g filetu z piersi indyka
- -
- sól himalajska
- -
- pieprz czarny (mielony)
- -
- 1 łyżeczka papryki ostrej (mielonej)
- -
- 2 łyżeczki papryki słodkiej (mielonej)
- 9 kcal
- 3 łyżeczki suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią
- 87 kcal
- 60 g zielonych oliwek nadziewanych pastą paprykową
- 356 kcal
- 100 g sera brie
- 177 kcal
- 680 g passaty
Cały przepis ma:
- 2164 kcal
- 251 g węgli
- 143 g białka
- 64 g tłuszczu
- Mięso zmielić. Doprawić solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką oraz mieszanką przypraw z suszonymi pomidorami, czosnkiem i bazylią.
- Na patelni rozgrzać oliwę, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i lekko zrumienić. Następnie dodać mięso, smażyć kilkanaście minut, do momentu aż zmieni kolor i zacznie się rumienić.
- Wlać passatę. W międzyczasie pokroić oliwki na plasterki i ser brie na mniejsze kawałki.
Po kilku minutach, jak passata się podgrzeje, dodać oliwki i brie. Całość podsmażać jeszcze kilkanaście minut co jakiś czas mieszając, passata powinna lekko odparować i utworzyć gęsty sos.
W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. - Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.