Makaron z twarogiem i musem truskawkowym

Jedna porcja ma:

Kalorie 795kcal
Węglowodany 105 g węgli
Białko 21 g białka
Tłuszcze 33 g tłuszczu
3 porcje

Mus truskawkowy

84 kcal
300 g truskawek
120 kcal
30 g cukru trzcinowego

Do dekoracji

14 kcal
50 g truskawek

Twaróg

819 kcal
300 g twarożku kanapkowo-sernikowego
154 kcal
80 g śmietany 18%
140 kcal
35 g cukru trzcinowego

Makaron

1053 kcal
300 g makaronu świderki

Cały przepis ma:

  • 2384 kcal
  • 315 g węgli
  • 62 g białka
  • 98 g tłuszczu
  1. Przygotować mus truskawkowy.
    Do pojemnika dodać 300 g truskawek i 30 g cukru - dokładnie zblendować na gładki mus.
  2. Do dekoracji pokroić na ćwiartki 3 szt. truskawek (50 g).
  3. W misce wymieszać twaróg (najlepiej "Mój Ulubiony", Wieluń) ze śmietaną i cukrem.
  4. Makaron ugotować w osolonej wodzie, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzić.
    Od razu, do odcedzonego i ciepłego makaronu dodać masę twarogową i całość wymieszać.
  5. Makaron przełożyć na talerze, polać musem truskawkowym i udekorować pokrojonymi, świeżymi truskawkami.
  • Makaron z twarogiem i musem truskawkowym
  • dodatkowy obraz dla Makaron z twarogiem i musem truskawkowym

Makaron z twarogiem i musem truskawkowym

Jedna porcja ma:

Kalorie 795kcal
Węglowodany 105 g węgli
Białko 21 g białka
Tłuszcze 33 g tłuszczu