Makaron z twarogiem i musem truskawkowym
Jedna porcja ma:
3
porcje
Mus truskawkowy
- 84 kcal
- 300 g truskawek
- 120 kcal
- 30 g cukru trzcinowego
Do dekoracji
- 14 kcal
- 50 g truskawek
Twaróg
- 819 kcal
- 300 g twarożku kanapkowo-sernikowego
- 154 kcal
- 80 g śmietany 18%
- 140 kcal
- 35 g cukru trzcinowego
Makaron
- 1053 kcal
- 300 g makaronu świderki
Cały przepis ma:
- 2384 kcal
- 315 g węgli
- 62 g białka
- 98 g tłuszczu
- Przygotować mus truskawkowy.
Do pojemnika dodać 300 g truskawek i 30 g cukru - dokładnie zblendować na gładki mus. - Do dekoracji pokroić na ćwiartki 3 szt. truskawek (50 g).
- W misce wymieszać twaróg (najlepiej "Mój Ulubiony", Wieluń) ze śmietaną i cukrem.
- Makaron ugotować w osolonej wodzie, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzić.
Od razu, do odcedzonego i ciepłego makaronu dodać masę twarogową i całość wymieszać. - Makaron przełożyć na talerze, polać musem truskawkowym i udekorować pokrojonymi, świeżymi truskawkami.