Naleśniki z kremowym serkiem

Jedna porcja ma:

Kalorie 275kcal
Węglowodany 39 g węgli
Białko 11 g białka
Tłuszcze 8 g tłuszczu
12 porcji

Ciasto

156 kcal
2 szt. jaj (L)
1730 kcal
500 g mąki pszennej typ 450
-
1 szczypta soli
64 kcal
16 g cukru wanilinowego
24 kcal
1 łyżeczka cukru trzcinowego
335 kcal
670 g mleka 2%
-
330 g zimnej wody

Nadzienie

295 kcal
250 g twarogu półtłustego mielonego
473 kcal
120 g mascarpone
70 kcal
50 g śmietany 12%
158 kcal
40 g cukru trzcinowego

Cały przepis ma:

  • 3304 kcal
  • 472 g węgli
  • 138 g białka
  • 95 g tłuszczu
  1. Z podanego przepisu wychodzi 12 naleśników o średnicy ok. 25 cm.

    Do miski wbić jajka, wsypać mąkę, dodać szczyptę soli, cukry, mleko i wodę. Wszystko dokładnie zmiksować na gładkie ciasto.
  2. Patelnię do naleśników rozgrzać. W zależności od rodzaju patelni, spód cienko posmarować olejem lub smażyć bez tłuszczu.
    Za pomocą chochelki wylewać porcje ciasta, rozprowadzać na patelni i smażyć z obu stron aż naleśniki się zrumienią.
  3. W międzyczasie przygotować nadzienie.
    Do miski dodać wszystkie składniki nadzienia: twaróg, mascarpone, śmietanę i cukier. Wszystko zblendować na gładką masę.
  4. Naleśniki cienko posmarować masą serową i zwinąć.

    Podsmażyć na maśle przed podaniem.
  • Naleśniki z kremowym serkiem
  • dodatkowy obraz dla Naleśniki z kremowym serkiem

Naleśniki z kremowym serkiem

Jedna porcja ma:

Kalorie 275kcal
Węglowodany 39 g węgli
Białko 11 g białka
Tłuszcze 8 g tłuszczu