Paluszki rybne z frytkami i surówką z czerwonej kapusty
Jedna porcja ma:
4
porcje
Surówka
- 124 kcal
- 460 g kapusty czerwonej (głowa)
- -
- sól
- 16 kcal
- 0,5 szt. cebuli czerwonej
- 19 kcal
- 70 g marchwi
- -
- pieprz czarny (mielony)
- 634 kcal
- 90 g majonezu dekoracyjnego
- 1 kcal
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- -
- natka pietruszki
Składniki
- 1125 kcal
- 750 g frytek prostych do piekarnika Original
- 1380 kcal
- 600 g złotych paluszków rybnych
Cały przepis ma:
- 3298 kcal
- 354 g węgli
- 112 g białka
- 159 g tłuszczu
- Czerwoną kapustę cienko poszatkować. Posolić i odstawić na 15 minut, żeby zmiękła.
Dodać cebulę pokrojoną w drobną kostkę, marchew startą na drobnych oczkach, szczyptę pieprzu, majonez (3 łyżki), kilka kropli soku z cytryny i posiekaną świeżą natkę pietruszki (ok. pół pęczka). Wymieszać. - Frytki upiec w piekarniku zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju. Zamrożone paluszki rybne smażyć na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor.