Placuszki jogurtowe z bananem
Jedna porcja ma:
2
porcje
Składniki
- 114 kcal
- 1 szt. bananów
- 121 kcal
- 180 g jogurtu naturalnego
- 78 kcal
- 1 szt. jaj (L)
- -
- 0,5 łyżeczki cynamonu mielonego
- 264 kcal
- 75 g mąki tortowej orkiszowej typ 450
Do smażenia
- -
- olej rzepakowy
Cały przepis ma:
- 576 kcal
- 86 g węgli
- 28 g białka
- 13 g tłuszczu
- Z podanego przepisu wychodzi 11 małych placuszków.
Do miski wrzucić obranego banana i rozgnieść widelcem. Następnie dodać jogurt, jajko i cynamon - wymieszać trzepaczką na jednolitą masę. - Dodać mąkę i ponownie wszystko wymieszać.
- Smażyć na rozgrzanej patelni z dodatkiem niewielkiej ilości oleju (lub na suchej, nieprzywierającej patelni). Nakładać po łyżce masy na jednego placuszka, zrumienić z obu stron.