Polędwiczki z kurczaka z warzywami

Jedna porcja ma:

Kalorie 286kcal
Węglowodany 9 g węgli
Białko 35 g białka
Tłuszcze 12 g tłuszczu
2 porcje

Składniki

344 kcal
400 g polędwiczek z kurczaka
90 kcal
1 łyżka oliwy
-
sól himalajska
-
pieprz czarny (mielony)
-
0,5 łyżeczki papryki słodkiej (mielonej)
10 kcal
1 łyżeczka przyprawy do mięs
90 kcal
1 łyżka oleju rzepakowego
33 kcal
220 g pomidorów
5 kcal
35 g sałaty masłowej

Cały przepis ma:

  • 572 kcal
  • 19 g węgli
  • 71 g białka
  • 25 g tłuszczu
  1. Polędwiczki z kurczaka umyć, osuszyć. Natrzeć oliwą, solą, pieprzem, słodką papryką i przyprawą do mięs. Odstawić na około 1 godzinę do lodówki.
  2. Na patelni grillowej rozgrzać olej, smażyć mięso z obu stron aż się zrumieni.
  3. Pomidora i liście sałaty umyć i osuszyć.
    Pomidora pokroić, doprawić solą, pieprzem, posiekanymi zielonymi pędami cebuli (opcjonalnie).
  • Polędwiczki z kurczaka z warzywami

Polędwiczki z kurczaka z warzywami

Jedna porcja ma:

Kalorie 286kcal
Węglowodany 9 g węgli
Białko 35 g białka
Tłuszcze 12 g tłuszczu