Polędwiczki z kurczaka z warzywami
Jedna porcja ma:
2
porcje
Składniki
- 344 kcal
- 400 g polędwiczek z kurczaka
- 90 kcal
- 1 łyżka oliwy
- -
- sól himalajska
- -
- pieprz czarny (mielony)
- -
- 0,5 łyżeczki papryki słodkiej (mielonej)
- 10 kcal
- 1 łyżeczka przyprawy do mięs
- 90 kcal
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- 33 kcal
- 220 g pomidorów
- 5 kcal
- 35 g sałaty masłowej
Cały przepis ma:
- 572 kcal
- 19 g węgli
- 71 g białka
- 25 g tłuszczu
- Polędwiczki z kurczaka umyć, osuszyć. Natrzeć oliwą, solą, pieprzem, słodką papryką i przyprawą do mięs. Odstawić na około 1 godzinę do lodówki.
- Na patelni grillowej rozgrzać olej, smażyć mięso z obu stron aż się zrumieni.
- Pomidora i liście sałaty umyć i osuszyć.
Pomidora pokroić, doprawić solą, pieprzem, posiekanymi zielonymi pędami cebuli (opcjonalnie).