Pudding z tapioki z owocami
Jedna porcja ma:
2
porcje
Składniki
- 300 kcal
- 600 g mleka 2%
- 74 kcal
- 10 g masła
- 64 kcal
- 20 g miodu wielokwiatowego
- -
- kardamon (mielony)
- 216 kcal
- 60 g tapioki (drobnego granulatu)
- 29 kcal
- 50 g borówek amerykańskich
- 14 kcal
- 50 g truskawek
- -
- cynamon mielony
Cały przepis ma:
- 696 kcal
- 109 g węgli
- 21 g białka
- 20 g tłuszczu
- Do garnka z grubym dnem dodać mleko, masło, miód i szczyptę kardamonu. Zagotować.
- Następnie wsypać tapiokę, przykryć garnek i całość ponownie zagotować. Gotować pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 25 minut (kuleczki powinny zrobić się całkowicie przezroczyste), co jakiś czas mieszając.
- Pudding przełożyć do miseczek, dodać owoce i oprószyć szczyptą cynamonu.