Pudding z tapioki z owocami

Jedna porcja ma:

Kalorie 348kcal
Węglowodany 54 g węgli
Białko 11 g białka
Tłuszcze 10 g tłuszczu
2 porcje

Składniki

300 kcal
600 g mleka 2%
74 kcal
10 g masła
64 kcal
20 g miodu wielokwiatowego
-
kardamon (mielony)
216 kcal
60 g tapioki (drobnego granulatu)
29 kcal
50 g borówek amerykańskich
14 kcal
50 g truskawek
-
cynamon mielony

Cały przepis ma:

  • 696 kcal
  • 109 g węgli
  • 21 g białka
  • 20 g tłuszczu
  1. Do garnka z grubym dnem dodać mleko, masło, miód i szczyptę kardamonu. Zagotować.
  2. Następnie wsypać tapiokę, przykryć garnek i całość ponownie zagotować. Gotować pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 25 minut (kuleczki powinny zrobić się całkowicie przezroczyste), co jakiś czas mieszając.
  3. Pudding przełożyć do miseczek, dodać owoce i oprószyć szczyptą cynamonu.
  • Pudding z tapioki z owocami
  • dodatkowy obraz dla Pudding z tapioki z owocami
  • dodatkowy obraz dla Pudding z tapioki z owocami

Pudding z tapioki z owocami

Jedna porcja ma:

Kalorie 348kcal
Węglowodany 54 g węgli
Białko 11 g białka
Tłuszcze 10 g tłuszczu