Sałatka meksykańska
Jedna porcja ma:
3
porcje
Składniki
- 132 kcal
- 165 g kukurydzy konserwowej
- 228 kcal
- 240 g fasoli czerwonej
- 266 kcal
- 320 g ananasa w syropie (z puszki)
- 34 kcal
- 140 g pora
- 556 kcal
- 200 g sera żółtego mozzarella
- 30 kcal
- 100 g czerwonej papryki kapia
- 845 kcal
- 120 g majonezu dekoracyjnego
- -
- sól
- -
- pieprz czarny (mielony)
- -
- papryka ostra (mielona)
Cały przepis ma:
- 2090 kcal
- 137 g węgli
- 69 g białka
- 137 g tłuszczu
- Do dużej miski dodać po kolei wszystkie składniki z puszki:
- odcedzoną na sitku kukurydzę,
- przelaną zimną wodą i odcedzoną czerwoną fasolkę,
- odcedzonego i pokrojonego na kawałki ananasa.
- Pora (jasną część) opłukać, przekroić wzdłuż na ćwiartki i następnie w poprzek na kawałeczki. Sparzyć na sitku wrzątkiem i dodać do miski.
- Ser żółty pokroić w małą kosteczkę.
Paprykę pokroić w kostkę.
Wszystko przełożyć do miski. - Dodać majonez, doprawić solą, pieprzem i szczyptą ostrej papryki.
Całość wymieszać.