Sałatka z burakiem, fetą i malinami
Jedna porcja ma:
2
porcje
Składniki
- 10 kcal
- 40 g rukoli
- 8 kcal
- 40 g roszponki
- 148 kcal
- 400 g gotowanych buraków
- 283 kcal
- 100 g sera fety
- 29 kcal
- 100 g malin
- 108 kcal
- 2 łyżki pestek dyni
- 180 kcal
- 2 łyżki oliwy
- -
- sól
- -
- pieprz czarny (mielony)
Cały przepis ma:
- 767 kcal
- 45 g węgli
- 30 g białka
- 55 g tłuszczu
- Garść rukoli i garść roszponki umyć i osuszyć. Wymieszane przełożyć do dwóch miseczek.
- Dodać pokrojone w kostkę gotowane buraki oraz ser fetę.
Następnie dodać maliny i podprażone na suchej patelni pestki dyni. - Całość doprawić solą, pieprzem oraz polać oliwą.