Sałatka z kozim serem, prosciutto, figami, pestkami granatu i orzechami

Jedna porcja ma:

Kalorie 542kcal
Węglowodany 44 g węgli
Białko 21 g białka
Tłuszcze 34 g tłuszczu
2 porcje

Składniki

13 kcal
50 g rukoli
207 kcal
4 szt. fig
194 kcal
30 g orzechów włoskich
116 kcal
52 g szynki prosciutto crudo
279 kcal
100 g sera koziego (miękkiego, rolady)
25 kcal
30 g nasion granatu

Dressing

80 kcal
1 łyżka miodu spadziowego
165 kcal
2 łyżki oliwy
6 kcal
1 łyżka octu balsamicznego
-
sól
-
pieprz czarny (mielony)

Cały przepis ma:

  • 1084 kcal
  • 89 g węgli
  • 41 g białka
  • 67 g tłuszczu
  1. Rukolę opłukać i osuszyć.
    Figi pokroić na ćwiartki lub 6 części.
    Orzechy włoskie posiekać i delikatnie podprażyć na suchej patelni.
    4 plastry prosciutto podsmażyć z obu stron na suchej, rozgrzanej patelni.
  2. Dressing:
    W miseczce wymieszać miód, oliwę, ocet balsamiczny oraz szczyptę soli i pieprzu.
  3. Do miseczek nałożyć rukolę, figi, podzielony na mniejsze kawałki kozi ser, nasiona granatu, orzechy włoskie i podsmażone prosciutto.
    Bezpośrednio przed podaniem polać dressingiem.
  • Sałatka z kozim serem, prosciutto, figami, pestkami granatu i orzechami

Sałatka z kozim serem, prosciutto, figami, pestkami granatu i orzechami

Jedna porcja ma:

Kalorie 542kcal
Węglowodany 44 g węgli
Białko 21 g białka
Tłuszcze 34 g tłuszczu