Sałatka z makaronu, tuńczyka i kukurydzy
Jedna porcja ma:
3
porcje
Składniki
- 539 kcal
- 150 g makaronu stelline (mini gwiazdek)
- 352 kcal
- 2 łyżki majonezu dekoracyjnego
- 17 kcal
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 161 kcal
- 150 g tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
- 136 kcal
- 170 g kukurydzy konserwowej
- -
- sól
- -
- pieprz czarny (mielony)
- 7 kcal
- 1 pęczek szczypiorku
Cały przepis ma:
- 1211 kcal
- 128 g węgli
- 66 g białka
- 46 g tłuszczu
- Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- W misce wymieszać wszystkie składniki: ugotowany makaron (np. w kształcie gwiazdek lub ryżu), majonez, jogurt, odcedzonego i rozdrobnionego tuńczyka z puszki, odcedzoną kukurydzę z puszki (można użyć większej porcji), sól, pieprz oraz posiekany szczypiorek.