Sałatka z malinami, awokado i ricottą
Jedna porcja ma:
2
porcje
Składniki
- 17 kcal
- 80 g roszponki
- 224 kcal
- 1 szt. awokado
- 73 kcal
- 250 g malin
- 152 kcal
- 120 g ricotty
Sos
- 115 kcal
- 3 łyżeczki miodu wielokwiatowego
- 2 kcal
- 3 łyżeczki soku z cytryny
- 270 kcal
- 3 łyżki oliwy
- -
- sól himalajska
- -
- pieprz czarny (mielony)
Cały przepis ma:
- 853 kcal
- 77 g węgli
- 17 g białka
- 63 g tłuszczu
- W miseczce wymieszać składniki sosu: miód, sok z cytryny, oliwę, niewielką szczyptę soli i pieprzu.
- Roszponkę umyć i osuszyć. Ułożyć w miseczkach.
- Awokado obrać, pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny. Przełożyć na roszponkę.
- Maliny delikatnie umyć i osuszyć, dodać do sałatki.
Całość polać sosem. - Nałożyć ricottę.