Sałatka z roszponki, mini mozzarelli i pomidorków

Jedna porcja ma:

Kalorie 258kcal
Węglowodany 10 g węgli
Białko 13 g białka
Tłuszcze 19 g tłuszczu
2 porcje

Składniki

11 kcal
50 g roszponki
11 kcal
75 g pomidorów truskawkowych
306 kcal
125 g mini mozzarelli
56 kcal
10 g słonecznika łuskanego
1 kcal
5 g szczypiorku

Dressing

90 kcal
1 łyżka oliwy
2 kcal
1 łyżka soku z cytryny
40 kcal
0,5 łyżki miodu wielokwiatowego
-
czosnek granulowany
-
sól
-
pieprz czarny (mielony)

Cały przepis ma:

  • 517 kcal
  • 19 g węgli
  • 27 g białka
  • 38 g tłuszczu
  1. W miseczce wymieszać składniki dressingu: łyżkę oliwy, łyżkę soku z cytryny, pół łyżki miodu oraz szczyptę suszonego czosnku, soli i pieprzu.
  2. Roszponkę umyć i osuszyć.
    10 szt. pomidorków umyć i przekroić na pół.
    Kulki mozzarelli odsączyć z zalewy.
  3. Do miseczek nałożyć roszponkę, pomidorki, kulki mozzarelli. Całość polać dressingiem, posypać ziarnami słonecznika i posiekanym szczypiorkiem.
  • Sałatka z roszponki, mini mozzarelli i pomidorków
  • dodatkowy obraz dla Sałatka z roszponki, mini mozzarelli i pomidorków

Sałatka z roszponki, mini mozzarelli i pomidorków

Jedna porcja ma:

Kalorie 258kcal
Węglowodany 10 g węgli
Białko 13 g białka
Tłuszcze 19 g tłuszczu