Sałatka z różowymi winogronami, serem brie i słonecznikiem
Jedna porcja ma:
2
porcje
Składniki
- 5 kcal
- 1 garść rukoli
- 11 kcal
- 2 garście roszponki
- 90 kcal
- 10 szt. winogron różowych
- 178 kcal
- 50 g sera brie
- 56 kcal
- 10 g słonecznika łuskanego
- 165 kcal
- 2 łyżki oliwy
- 3 kcal
- 1 łyżeczka octu balsamicznego
- 38 kcal
- 1 łyżeczka miodu spadziowego
- -
- 0,5 łyżeczki soku z cytryny
- -
- sól himalajska
- -
- pieprz czarny (mielony)
Cały przepis ma:
- 546 kcal
- 39 g węgli
- 13 g białka
- 39 g tłuszczu
- Rukolę, roszponkę i winogrona umyć, osuszyć.
- Przygotować sos - wymieszać oliwę, ocet balsamiczny, miód, sok z cytryny.
- W głębokich talerzach ułożyć rukolę, roszponkę, winogrona pokrojone na połówki, kawałki sera brie i pestki słonecznika podprażone na suchej patelni.
- Sałatkę posypać solą, pieprzem i polać sosem.