Sałatka z różowymi winogronami, serem brie i słonecznikiem

Jedna porcja ma:

Kalorie 273kcal
Węglowodany 19 g węgli
Białko 7 g białka
Tłuszcze 20 g tłuszczu
2 porcje

Składniki

5 kcal
1 garść rukoli
11 kcal
2 garście roszponki
90 kcal
10 szt. winogron różowych
178 kcal
50 g sera brie
56 kcal
10 g słonecznika łuskanego
165 kcal
2 łyżki oliwy
3 kcal
1 łyżeczka octu balsamicznego
38 kcal
1 łyżeczka miodu spadziowego
-
0,5 łyżeczki soku z cytryny
-
sól himalajska
-
pieprz czarny (mielony)

Cały przepis ma:

  • 546 kcal
  • 39 g węgli
  • 13 g białka
  • 39 g tłuszczu
  1. Rukolę, roszponkę i winogrona umyć, osuszyć.
  2. Przygotować sos - wymieszać oliwę, ocet balsamiczny, miód, sok z cytryny.
  3. W głębokich talerzach ułożyć rukolę, roszponkę, winogrona pokrojone na połówki, kawałki sera brie i pestki słonecznika podprażone na suchej patelni.
  4. Sałatkę posypać solą, pieprzem i polać sosem.
  • Sałatka z różowymi winogronami, serem brie i słonecznikiem
  • dodatkowy obraz dla Sałatka z różowymi winogronami, serem brie i słonecznikiem
  • dodatkowy obraz dla Sałatka z różowymi winogronami, serem brie i słonecznikiem

Sałatka z różowymi winogronami, serem brie i słonecznikiem

Jedna porcja ma:

Kalorie 273kcal
Węglowodany 19 g węgli
Białko 7 g białka
Tłuszcze 20 g tłuszczu