Smoothie z dyni, mango i nutą przyprawy piernikowej

Jedna porcja ma:

Kalorie 177kcal
Węglowodany 30 g węgli
Białko 6 g białka
Tłuszcze 3 g tłuszczu
2 porcje

Składniki

66 kcal
200 g dyni piżmowej
117 kcal
150 g przecieru 100% z mango
120 kcal
240 g mleka 2%
12 kcal
0,5 łyżeczki przyprawy korzennej
38 kcal
1 łyżeczka miodu spadziowego
-
1 szczypta soli

Cały przepis ma:

  • 353 kcal
  • 60 g węgli
  • 12 g białka
  • 5 g tłuszczu
  1. Piekarnik nagrzać do 200°C (opcja góra - dół).
    Dynię przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć gniazdo nasienne. Następnie obrać i pokroić na kawałki.
    Dynię umieścić na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
    Piec przez 30 minut, na środkowym poziomie, w 200°C, aż stanie się miękka.

    Z 200 g surowej dyni piżmowej otrzymaliśmy 120 g upieczonej dyni.
    Można upiec całą dynię i pozostałą część zamrozić.
  2. Wszystkie składniki umieścić w pojemniku do blendera i dokładnie zblendować.
  • Smoothie z dyni, mango i nutą przyprawy piernikowej

Smoothie z dyni, mango i nutą przyprawy piernikowej

Jedna porcja ma:

Kalorie 177kcal
Węglowodany 30 g węgli
Białko 6 g białka
Tłuszcze 3 g tłuszczu