Sok z malin, śliwek i imbiru
Jedna porcja ma:
2
porcje
Składniki
- 75 kcal
- 260 g malin
- 74 kcal
- 3 szt. śliwek
- 12 kcal
- 15 g imbiru
- -
- 80 g wody
Cały przepis ma:
- 162 kcal
- 53 g węgli
- 5 g białka
- 1 g tłuszczu
- 3 duże śliwki po ok. 115 g wydrylować i podzielić na ćwiartki.
Imbir obrać przy pomocy łyżeczki.
Mrożone maliny należy wcześniej rozmrozić. - Wycisnąć sok w wolnoobrotowej wyciskarce wkładając na zmianę składniki. Na koniec wlać do włączonej wyciskarki wodę (rozcieńczy gęsty sok z malin i jednocześnie ułatwi oczyszczenie urządzenia).
- Wypić bezpośrednio po przyrządzeniu.