Wrapy z jajkiem i szynką
Jedna porcja ma:
515kcal
39 g węgli
33 g białka
26 g tłuszczu
2
porcje
Składniki
- 74 kcal
- 1 łyżeczka masła
- 156 kcal
- 2 szt. jaj (L)
- -
- 1 szczypta soli
- 394 kcal
- 2 szt. tortilli pszennych
- 139 kcal
- 50 g sera żółtego mozzarella
- 11 kcal
- 80 g sałaty lodowej
- 95 kcal
- 15 g majonezu kieleckiego
- 10 kcal
- 10 g ketchupu łagodnego
- 130 kcal
- 100 g schabu pieczonego
- 8 kcal
- 50 g pomidorów
- 14 kcal
- 45 g cebuli czerwonej
Cały przepis ma:
- 1029 kcal
- 77 g węgli
- 66 g białka
- 51 g tłuszczu
- Połowę pomidora pokroić w plastry.
Połowę cebuli pokroić w piórka.
Składniki podzielić na dwa wrapy. - Na patelni rozgrzać masło, wbić dwa jajka, usmażyć. Na koniec dodać szczyptę soli.
- Przez środek tortilli ułożyć plasterki sera żółtego, podgrzać przez kilkanaście sekund w mikrofali, tak żeby ser się roztopił i placek zrobił się miękki i elastyczny.
Następnie na ser nałożyć połowę liścia sałaty, majonez, ketchup, usmażone jajko, szynkę, plasterki pomidora, cebulę i drugą połowę liścia sałaty.
Zagiąć przeciwległe boki tortilli do środka i zwinąć rulon.
Czynność powtórzyć z drugim plackiem tortilli. - Wrapy zapiec w opiekaczu.