Wrapy z jajkiem i szynką

Jedna porcja ma:

Kalorie 515kcal
Węglowodany 39 g węgli
Białko 33 g białka
Tłuszcze 26 g tłuszczu
2 porcje

Składniki

74 kcal
1 łyżeczka masła
156 kcal
2 szt. jaj (L)
-
1 szczypta soli
394 kcal
2 szt. tortilli pszennych
139 kcal
50 g sera żółtego mozzarella
11 kcal
80 g sałaty lodowej
95 kcal
15 g majonezu kieleckiego
10 kcal
10 g ketchupu łagodnego
130 kcal
100 g schabu pieczonego
8 kcal
50 g pomidorów
14 kcal
45 g cebuli czerwonej

Cały przepis ma:

  • 1029 kcal
  • 77 g węgli
  • 66 g białka
  • 51 g tłuszczu
  1. Połowę pomidora pokroić w plastry.
    Połowę cebuli pokroić w piórka.
    Składniki podzielić na dwa wrapy.
  2. Na patelni rozgrzać masło, wbić dwa jajka, usmażyć. Na koniec dodać szczyptę soli.
  3. Przez środek tortilli ułożyć plasterki sera żółtego, podgrzać przez kilkanaście sekund w mikrofali, tak żeby ser się roztopił i placek zrobił się miękki i elastyczny.
    Następnie na ser nałożyć połowę liścia sałaty, majonez, ketchup, usmażone jajko, szynkę, plasterki pomidora, cebulę i drugą połowę liścia sałaty.
    Zagiąć przeciwległe boki tortilli do środka i zwinąć rulon.

    Czynność powtórzyć z drugim plackiem tortilli.
  4. Wrapy zapiec w opiekaczu.
  • Wrapy z jajkiem i szynką

Wrapy z jajkiem i szynką

Jedna porcja ma:

Kalorie 515kcal
Węglowodany 39 g węgli
Białko 33 g białka
Tłuszcze 26 g tłuszczu