Zielony koktajl z kiwi, szpinakiem, jarmużem i winogronami
Jedna porcja ma:
2
porcje
Składniki
- 84 kcal
- 2 szt. kiwi
- 13 kcal
- 30 g jarmużu
- 59 kcal
- 85 g winogron zielonych bezpestkowych
- 7 kcal
- 45 g świeżego szpinaku
- -
- 120 g wody
- 77 kcal
- 2 łyżeczki miodu wielokwiatowego
Cały przepis ma:
- 240 kcal
- 57 g węgli
- 4 g białka
- 1 g tłuszczu
- Kiwi obrać i pokroić na kawałki.
- Do kielicha blendera wrzucić kiwi, jarmuż (bez grubych łodyg), winogrona, szpinak. Dodać wodę i miód.
Blendować przez ok. 30 sekund lub do momentu aż koktajl stanie się gładki i jednolity.