Bananowa kasza jaglana
Jedna porcja ma:
1
porcja
Składniki
- 357 kcal
- 100 g kaszy jaglanej
- 245 kcal
- 500 g mleka 2%
- 228 kcal
- 2 szt. bananów
- 34 kcal
- 10 g miodu lipowego
Cały przepis ma:
- 864 kcal
- 154 g węgli
- 31 g białka
- 13 g tłuszczu
- Kaszę jaglaną dokładnie przepłucz gorącą wodą, aby pozbyć się goryczy.
- Mleko zagotuj, wrzuć kaszę. Zmniejsz ogień i gotuj przez około 20 minut, aż kasza zrobi się miękka.
- Banany rozgnieć, np. za pomocą widelca (możesz zachować kilka plasterków do dekoracji). Dodaj do kaszy na około 3-5 minut przed końcem gotowania.
- Ewentualnie dopraw kaszę cukrem lub - kiedy będzie już gotowa - miodem. Możesz udekorować plasterkami bananów.