Bananowa kasza jaglana

Jedna porcja ma:

Kalorie 864kcal
Węglowodany 154 g węgli
Białko 31 g białka
Tłuszcze 13 g tłuszczu
1 porcja

Składniki

357 kcal
100 g kaszy jaglanej
245 kcal
500 g mleka 2%
228 kcal
2 szt. bananów
34 kcal
10 g miodu lipowego

Cały przepis ma:

  • 864 kcal
  • 154 g węgli
  • 31 g białka
  • 13 g tłuszczu
  1. Kaszę jaglaną dokładnie przepłucz gorącą wodą, aby pozbyć się goryczy.
  2. Mleko zagotuj, wrzuć kaszę. Zmniejsz ogień i gotuj przez około 20 minut, aż kasza zrobi się miękka.
  3. Banany rozgnieć, np. za pomocą widelca (możesz zachować kilka plasterków do dekoracji). Dodaj do kaszy na około 3-5 minut przed końcem gotowania.
  4. Ewentualnie dopraw kaszę cukrem lub - kiedy będzie już gotowa - miodem. Możesz udekorować plasterkami bananów.
  • Bananowa kasza jaglana

Bananowa kasza jaglana

Jedna porcja ma:

Kalorie 864kcal
Węglowodany 154 g węgli
Białko 31 g białka
Tłuszcze 13 g tłuszczu