Pesto bazyliowe

Jedna porcja ma:

Kalorie 409kcal
Węglowodany 6 g węgli
Białko 8 g białka
Tłuszcze 40 g tłuszczu
2 porcje

Składniki

3 kcal
3 garście świeżej bazylii
7 kcal
1 ząbek czosnku
138 kcal
25 g orzechów nerkowca
129 kcal
30 g parmezanu
450 kcal
50 g oliwy

Pozostałe

90 kcal
10 g oliwy

Cały przepis ma:

  • 818 kcal
  • 11 g węgli
  • 17 g białka
  • 80 g tłuszczu
  1. Liście bazylii umyć i osuszyć.
  2. Parmezan zetrzeć lub drobno pokroić.
  3. Bazylię, oliwę, czosnek, orzechy wrzucić do blendera i zetrzeć na jednolitą masę. Po utarciu dodać parmezan i wymieszać.
  4. Pesto przełożyć do słoika i zalać warstwą oliwy, żeby nie zapleśniało.
  • Pesto bazyliowe
  • dodatkowy obraz dla Pesto bazyliowe

Pesto bazyliowe

Jedna porcja ma:

Kalorie 409kcal
Węglowodany 6 g węgli
Białko 8 g białka
Tłuszcze 40 g tłuszczu